Skip Ribbon Commands
Skip to main content

​​​​​​​​​​​​​​​

Festool denkt aan de toekomst

Het produceren van producten vergt veel verbruik van belangrijke grondstoffen. Om te voorkomen dat de grondstoffen worden uitgeput, werkt Festool samen met de stichting Wecycle.


Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.


De producenten en importeurs hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting verantwoord te laten inzamelen en recyclen. Deze verantwoordelijkheid komt voort uit Europese wetgeving over WEEE (Waste of Electric and Electronic Equipment).

Wecycle is de uitvoeringsorganisatie van de producenten en importeurs. Met een compact team organiseert Wecycle op een effectieve en efficiënte manier de landelijke inzameling van e-waste en laat dit hoogwaardig recyclen. Zie: Doelstellingen & resultaten. Namens de producenten en importeurs verzorgt Wecycle tevens de monitoring en rapportage aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.


Lees meer over Wecycle​ 

​ ​