Graffitikunst met de ROTEX 

Graffitikunst met de ROTEX 

Graffiti kan men niet alleen spuiten. Philipp Schwingeler maakt deze van hout en maakt ze zo tot indrukwekkende sculpturen. Een belangrijk onderdeel van zijn kunstzinnige creatieve proces is daarbij het schuren, want juist bij graffiti is het belangrijk dat moeilijke plekken kunnen worden bereikt. Zo maakt de kunst van Philipp Schwingeler hem tot de perfecte kandidaat om de ROTEX te testen. Bij zijn project "Aus Birke wird ein E" kon de ROTEX laten zien wat de schuurmachine kan.

Aus Birke wird ein "E"
Eerst is de "E" ontworpen en vervolgens naar een computerbestand geconverteerd zodat de waterstraalmachine het motief kan uitsnijden. Daarna zijn vier berkenmultiplexplaten met een sterkte van 30 mm op elkaar gelijmd, het motief is dan met de waterstraal uitgesneden.

Na het snijden is de ROTEX gebruikt. De eerste schuurronde vond plaats met een korrel van 120, gevolgd door een korrel van 150. Vervolgens is het kunststuk aan beide kanten grondig in de grondverf gezet Na het drogen is de "E" ten slotte met blanke lak afgewerkt.

De lichtheid van de ROTEX

Als eerste viel Philipp Schwingeler de lichtheid van de ROTEX op en hoe deze daardoor zeer goed te hanteren is. Hij ervoer deze als zeer stil en rustig werkend, wat de geleiding van de machine meer dan aangenaam maakte. Bijzonder indrukwekkend vond de kunstenaar het wisselen van de schijfschuurmachine naar de deltaschuurmachine. Dit was zeer eenvoudig en ging vooral zeer snel. Juist deze functie heeft de kunstenaar geholpen om plekken op het object te bereiken die met de normale schijfschuurmachine niet bereikbaar zouden zijn.

Al met al heeft Philipp Schwingeler veel plezier met de ROTEX gehad en kon hij zonder uitzondering positieve ervaringen opdoen.

Over Form-Schlüssig – graffitikunst in hout

Sinds 1996 is Philipp Schwingeler een actieve graffitikunstenaar. Per toeval is hij begonnen om zijn kunst in hout te verwerken. Er volgde een opleiding voor meubelmaker en de oprichting van Form-Schlüssig. Zijn kunst staat voor een uniek ontwerp, hoogwaardige resultaten die comfortabel en duurzaam zijn. Maar vooral voor de passie om traditionele houtwerkzaamheden met moderne graffitikunst te verbinden.
Naast diverse exposities biedt Schwingeler ook workshops aan en geeft hij zo zijn bekwaamheid door. 

Meer informatie vindt u via www.Form-Schlüssig.de.

Fotobron: André Sasse, www.andresasse.com, E-mail: info@andresasse.com