Getallen en feiten

Festool – stevig verankerd en gestaag aan het groeien: Alle getallen, gegevens en feiten rondom het familie- en traditiebedrijf.

Honkvast - overal thuis
Wij zijn een honkvast bedrijf. Onze wortels liggen aan de voet van de Zwabische Jura. Preciezer gezegd: in het Zwabische Wendlingen aan de Neckar. Hier bevindt zich ook ons hoofdkantoor. Andere productielocaties bevinden zich in het op 20 kilometer afstand gelegen Neidlingen, in Illertissen en in Česká Lípa in het noorden van Tsjechië. Wereldwijd zijn we in 68 landen aanwezig en hebben we meer dan 2700 medewerkers in dienst. In 25 landen exploiteren we eigen dochtermaatschappijen – ons exportpercentage bedraagt 76 procent. Samen met het merk Tanos is Festool een merk van TTS Tooltechnic Systems AG & Co.KG.

Gebouwd voor echte uitdagingen: Onze elektrische gereedschappen 
De vrijheid om een idee in een daad om te zetten. Een project te realiseren – zonder verliezen. In zeer korte tijd maximale efficiëntie en tegelijkertijd minimale belasting voor het lichaam… er zijn wel duizend uitdagingen voor modern elektrisch gereedschap. Onze machines worden geconstrueerd om deze uitdagingen het hoofd te bieden en aan de hoogste eisen te voldoen – ze overtuigen door prestaties, ergonomie en ontwerp. Bij alle drie disciplines staat niet alleen een aansprekend uiterlijk maar vooral het voordeel voor de gebruiker centraal. Dat ziet u aan het resultaat en dat merkt u in de hand. Een groot aantal van onze machines worden al jaren onderscheiden, onder andere met de iF product design award – zoals de geleiderails FS, de invalcirkelzaag TSC 55 of momenteel onze radio SYSROCK. Daarop zijn we trots.

1846 inwoners, 20.000 kersenbomen en een fabriek van het jaar
Aan de voet van de Zwabische Jura, preciezer gezegd in Neidlingen, bevindt zich onze productielocatie. Laatstgenoemde ligt, omgeven door 20.000 kersenbomen, niet alleen in een idyllische omgeving maar is ook al meermaals bekroond: onder andere de fabriek in Neidlingen is bij een wedstrijd van het vaktijdschrift Produktion met de titel "Fabrik des Jahres" onderscheiden, in het bijzonder voor de succesvolle implementatie van leanmanagementconcepten, de consequente filosofie van de voortdurende verbetering en voor de hoge kwaliteitsnormen.