De mobiele stofzuiger CTL Midi in actie

Het jonkie onder de mobiele stofzuigers

De nieuwe compacte stofzuigers zetten vanaf dit jaar nieuwe maatstaven. Op de bouwplaats zijn ze helemaal in hun element.

De nieuwe compacte stofzuigers CLEANTEC CT MINI en MIDI met geïntegreerde Bluetooth®-technologie zijn ideale partners voor mobiel werken op de bouwplaats.
Op de bouwplaats moet het er zoals bekend snel en efficiënt aan toe gaan. De klanten verwachten de hoogste kwaliteit – in steeds kortere tijd. Daarbij is elk detail van belang. En het juiste gereedschapssysteem waarmee je snel en efficiënt, mobiel en flexibel de beste resultaten behaalt. De nieuwe compacte stofzuigers CLEANTEC CT MINI, CT MIDI en CTM MIDI voldoen volledig aan deze eisen. Ze zijn uitermate geschikt voor het flexibele en efficiënte gebruik op de bouwplaats: compact, handzaam en krachtig.

Flexibel op de bouwplaats

Met weinig bagage is reizen gemakkelijker – dat geldt helemaal voor de dagelijkse rit naar de bouwplaats. Voor dergelijke gevallen heeft Festool zijn succesvolle compacte stofzuigers herzien. De nieuwe CLEANTEC CT MINI en MIDI met een inhoud van 10 of 15 liter zijn sinds januari 2019 op de markt. Ze zijn mobiel, doordacht, nemen bij het transport weinig ruimte in beslag en overtuigen bij het gebruik door hun enorme afzuigcapaciteit!
De mobiele stofzuigers CTL Mini en CTL Midi
De mobiele stofzuiger CT Midi van Festool met een accu-vlakschuurmachine

Eenvoudige filtervervanging

De CTL MINI en CTL MIDI zijn stofzuigers van stofklasse L. De nieuwe CTM MIDI ligt nog een neuslengte voor op zijn generatie: het is de eerste compacte stofzuiger met stofklasse M-toelating, dus ook voor hout en minerale stoffen geschikt. De automatische herkenning van de afzuigslang stelt de stofklasse M-stofzuiger op de juiste diameter van de afzuigslang in. Daarmee zijn fouten in het systeem uitgesloten. De handmatige filter- en filterzakreiniging zorgt voor een constant hoge zuigkracht en verhoogt de vulgraad van de filterzak bij een hoog fijnstofaandeel. Bij de vervanging van het standaardfilter hoeft u de stofzuigerkap niet meer te verwijderen, want het standaardfilter zit in een cassette die als een schuiflade aan de buitenkant kan worden geopend.
Filtervervanging bij de mobiele stofzuigers CTL Mini en CTL Midi van Festool

Bediening via touchbedieningspaneel

Nieuw en innovatief is het touchbedieningspaneel voor een intuïtieve bediening van de stofzuiger. Bovendien kan de stofzuiger dankzij de ingebouwde Bluetooth®-functionaliteit comfortabel automatisch met de afstandsbediening of een Bluetooth®-accu worden gestart. Daarvoor is achteraf uitbreiden niet nodig. De gladde afzuigslang kan nog eenvoudiger worden opgeborgen en volledig in het slangdepot worden opgenomen; daardoor blijft het gehele afzuigsysteem ook bij het transport handzaam en compact. Net zo praktisch is de nieuwe snelafwikkelfunctie voor de kabel. Natuurlijk is de CT MIDI via de SYS-Dock koppelbaar met alle Festool-SYSTAINERS. En dan zijn er nog de uitstekende wieleigenschappen die dankzij de grotere wielen en het robuustere onderstel zo goed zijn dat er in de CT MIDI zelfs een rem moest worden ingebouwd: als de vloer eens afloopt of de stofzuiger niet zo stabiel op de steiger staat. Al deze innovatieve details dragen ertoe bij dat de nieuwe CT MIDI van Festool onder de compacte stofzuigers een klasse apart is. Zeker als je kijkt naar zijn generatie behoort deze nu al tot de toppers.
Het touchbedieningspaneel van de mobiele stofzuigers CTL Mini en CTL Midi van Festool