Het schuurmateriaal Granat Soft van Festool

Soft schuren

Het perfecte oppervlak dankzij Granat Soft

Sinds de herfst van 2018 is het schuurmateriaal GRANAT Soft voor de langnek-schuurmachine PLANEX verkrijgbaar. Hiermee kunnen eenvoudig de hoogste kwaliteitseisen behaald worden bij het schuren van muren en plafonds van zachtere plamuren en gipsen.
Je hebt gewoon schuurpapier. Je hebt net-schuurpapier. En Festool heeft sinds kort ook soft-schuurpapier. Wie zich daarvan wil overtuigen, kan dit het beste zelf uitproberen. Nee, niet met het beproefde handschuurmateriaal GRANAT Soft, waarover de klanten al jaren enthousiast zijn. Maar op grote schaal. Met de langnek-schuurmachine Planex. Ook hiervoor is namelijk sinds kort de GRANAT Soft verkrijgbaar.
Het schuurmateriaal Granat Soft van Festool voor de Planex easy

Gelijkmatige afname en een fijn schuurbeeld

Het schuurmateriaal GRANAT Soft voor de twee langnek-schuurmachines PLANEX LHS 225 en PLANEX easy heeft een diameter van 225. Dat betekent puur cijfermatig een schuurvlak van amper 400 vierkante centimeter. Maar het gaat niet alleen om de getallen die de schuurervaring en het schuurresultaat bepalen. Het gaat vooral om op volledig gladgemaakte muren en plafonds de hoogste oppervlaktekwaliteiten te bereiken. Voor deze situaties is GRANAT SOFT de ideale keuze. Deze zit op een dunne, zachte schuimonderlaag en past zich perfect aan de ondergrond aan. Daarmee garandeert de GRANAT Soft een gelijkmatige afname over het gehele schuurvlak tot aan de randen en zorgt voor een fijn schuurbeeld zonder groeven. En zelfs bij extreem zacht afwerkingsplamuren. Het schuurmateriaal is verkrijgbaar in de korrels P80 – P400. Het gatenpatroon ondersteunt de afzuiging en – in het geval van de PLANEX LHS 225 – ook de vacuümfunctie.
Het schuurmateriaal Granat Soft van Festool

Het schuren van grote oppervlakken op het allerhoogste niveau

Zo lukt het schuren van grote oppervlakken op het allerhoogste niveau, op grote vlakken, op heuphoogte of bovenhands. “Voor iedereen die veel met de PLANEX werkt, is de GRANAT Soft werkelijk een aanwinst omdat je daarmee eenvoudiger en veiliger een uitstekend schuurresultaat behaalt”, benadrukt productmanager Christine Klein. Wie in elk geval muren en plafondvlakken van de oppervlaktekwaliteitsklasse Q4 wil, moet kiezen voor GRANAT Soft. Geheel objectief.