Kanten schuren zonder veel inspanning

Met de nieuwe kantenschuurmachine ES-ETS 125/ES-ETSC

Welke vakman kent niet het moeizame, tijdrovende schuren met een schuurblokje? Een ondankbare taak en nauwelijks winstgevend. Festool biedt daarvoor vanaf september een oplossing waarmee het afschuren tot uw favoriete hobby wordt.

De oplossing: een mobiele kantenschuurmachine voor alle kanten

De nieuwe kantenschuurmachine is uitstekend geschikt voor het schuren van massief hout en voor het tussenschuren van lak of vulmateriaal; voor alle kantnabewerkingen en het bepleisteren van kanten van elk materiaal of coating. Met de nieuwe schuurmachine kan er net zo flexibel als met de hand geschuurd worden. Maar dan wel aanzienlijk sneller, omdat de kantenschuurmachine machinaal ondersteund wordt en de resultaten minder vatbaar voor fouten zijn. Dankzij de hoekverstelling kunnen zelfs vrije hoeken zonder gereedschap afgenomen en vergrendeld worden. Voor hoogste precisie is er een hoekindicator die kalibreerbaar is. "Wij hebben de nieuwe kantenschuurmachine zo ontwikkeld dat men al bij de eerste toepassing aan de kant niet meer kantelt en deze daardoor de kant niet meer doorschuurt. In vergelijking met het kanten schuren met het schuurblokje kan er tot wel 50 procent tijd bespaard worden: eenvoudig de nieuwe Systainer³ openen, kantenschuurmachine uitnemen, op de kant plaatsen en aan de slag – snel, effectief en zonder fouten", verklaart productmanager Gröger. Met de kantenschuurmachine kan men elke soort kant schuren: recht of gebogen, ruw of gelakt, rechthoekig of schuin (van 43° tot 92°), om het even of kleine, grote of omvangrijke werkstukken, smalle of brede (van 5 tot 60 millimeter) – de nieuwe kantenschuurmachine leidt tot een perfect schuurresultaat.

De voordelen van de kantenschuurmachine ES-ETS 125/ES-ETSC in één oogopslag:

- Een kantenschuurmachine voor elke kant: of het nu gaat om een gezaagde of gefreesde, onbewerkte of gelakte kant
- Machinaal schuren vervangt handmatig schuren: 50 procent tijdsbesparing voor meer efficiëntie
- Niet kantelen en niet doorschuren dankzij volledig steunstuk - instelbare schuurmodus: Klap de hendel om en de flexibele hoekaanpassing is al geactiveerd
- Stofarm schuren bij de geïntegreerde afzuiging met stofzak of in combinatie met een mobiele stofzuiger
- Betrouwbaar: ook gelakte werkstukken kunnen comfortabel worden geschuurd - herhaalbaar tot een perfecte kant