De revolutie in de droogbouw

Met de langnek-schuurmachine Planex van Festool voor de beste oppervlakkwaliteit

Vanaf oktober 2020 revolutioneert de nieuwe PLANEX langnek-schuurmachine het schuren van wanden en plafonds.
Festool brengt vanaf oktober 2020 een nieuw ontwikkelde langnek-schuurmachine op de markt. De nieuwe PLANEX langnek-schuurmachine revolutioneert daarmee het schuren van wanden en plafonds. De LED-lichtring rondom legt al tijdens het schuren oneffenheden bloot en voorkomt daarmee dure nabewerking. Het moeizame opstellen en meeslepen van lichtbronnen behoort daarmee ook tot het verleden. De excentrische schuurbeweging zorgt daarbij voor een uitstekende oppervlakkwaliteit – geheel zonder schuurgroeven. Bij de productontwikkeling stond ergonomisch werken aan wand en plafond centraal: met regelbare aanzuiging, variabele werklengte en slimme T-greep. Het resultaat: ontspannen schuren en een aangename bediening – ook bij lange gebruiksduur.

Baanbrekende vernieuwing: Schuren met de ingebouwde LED-lichtring

Een baanbrekende vernieuwing in dit productsegment is de nieuwe rondom LED-lichtring. "Bij navraag in het ambacht zijn wij steeds weer op dezelfde problemen gestuit: schuurgroeven en slecht herkenbare oneffenheden die pas later vastgesteld werden. Met de LED-lichtring van de nieuwe langnek-schuurmachine wordt 50 centimeter rondom de schuurkop perfect verlicht. Daarmee kunnen lastige, tijdrovende en dus kostenintensieve nabehandelingen al tijdens het schuren worden voorkomen. Al tijdens de testfase waren onze testambachtslieden zeer enthousiast, omdat de lichtring het te schuren oppervlak als een controlelicht optimaal verlicht", beschrijft productmanager Simon Gröger de vernieuwing.

Excentrische beweging voor perfecte oppervlakken

De eisen van de klant aan de oppervlakkwaliteit van wanden en plafonds worden steeds hoger en vereisen perfecte schuurresultaten. Gelijktijdig worden de toegepaste plamuurmaterialen zachter en maken hierdoor de realisatie van deze hogere oppervlakkwaliteiten lastiger. Dankzij de excentrische schuurbeweging van de nieuwe PLANEX lukt dit aanzienlijk eenvoudiger. Daardoor kunnen uitstekende oppervlakken zonder groeven binnen de kortste tijd worden behaald – zonder schuurfouten of aanzetkassen.

Ontlasting door gezonder werken

Daarom heeft Festool zijn nieuwe PLANEX met een verbeterde, regelbare aanzuiging uitgerust. Daardoor houdt hij zijn eigen gewicht tegen wand en plafond en ontlast daarmee armen en rug, met name bij langdurige schuurwerkzaamheden. Bovendien kan de PLANEX afhankelijk van werkhoogte individueel aangepast worden, want de werklengte is met twee verlengingen tot maximaal 2,1 meter uit te breiden. Dat betekent dat met de nieuwe PLANEX ook zeer hoge wanden en plafonds geschuurd kunnen worden. Bovendien zorgt de slimme T-greep voor een hogere reikwijdte en vergemakkelijkt zodoende het werken. In totaal heeft Festool de bediening van de nieuwe PLANEX zeer intuïtief vormgegeven: hij is zeer eenvoudig te bedienen en is in de nieuwe Systainer³ AXL netjes opgeruimd – voor een veilig en ruimtebesparend transport.

De digitale uitbreiding met de Festool Work-app in een overzicht

•    Lichtregeling (bediening, dimmen en individuele configuratie)
•    Actuele toestand (zoals bedrijfsurenteller en temperatuur)
•    Tutorials over de bediening
•    Toepassingstips
•    Push-meldingen bij machinestoringen
•    Aanbeveling van de passende stofzuiger
•    Aanmelding van de machine voor de garantie