Toepassingsvoorbeeld afdrukken

GVK-platen zagen 

Platen van glasvezels zijn bijzonder sterk en worden zowel in de industrie als in de particuliere sector veel gebruikt. Dit toepassingsvoorbeeld laat zien hoe u GVK-platen nauwkeurig en veilig kunt zagen of snijden. 
GVK zagen

  Beschrijving

  Platen van glasvezels zijn bijzonder sterk en worden zowel in de industrie als in de particuliere sector veel gebruikt. Dit toepassingsvoorbeeld laat zien hoe u GVK-platen nauwkeurig en veilig kunt zagen of snijden. 

  Machines/accessoires

  In dit toepassingsvoorbeeld worden de volgende machines en de volgende accessoires aanbevolen:

  Alternatieve mogelijkheden

  Als alternatief worden de volgende machines en accessoires aanbevolen:

  Voorbereiden/instellen

  • Voordat u de GVK-platen gaat zagen, moet eerst het juiste speciale zaagblad volgens de gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. 

   Het speciale zaagblad is een trapeziumvlaktand-zaagblad. Dit zaagblad heeft bij het zagen van GVK een aanzienlijk langere standtijd dan bijvoorbeeld een wisseltand-zaagblad.

   +
   Speciaal zaagblad monteren
  • Voor het doorslijpen of zagen van GVK adviseert Festool bij gebruik van de invalcirkelzaagmachine de afdekking ABSA-TS. Deze kan er eenvoudig aan de rechterzijde van de zaag opgezet en met de borgschroeven aan de voor- en achterzijde van de machine bevestigd worden.

   +
   Afdekking gebruiken

  Handelwijze

  • Teken voor het zagen de gewenste maten af op de GVK-plaat, plaats de rail en zet hem vast schroefklemmen. Zet vervolgens de zaag in de geleider en steek de plug it-kabel erin.

   +
   Maten aftekenen
  • Verlaag bij het zagen van glasvezelplaten het toerental en stel het in op 3, 4 of 5. De zaagdiepte moet circa 10 mm dieper ingesteld worden dan de materiaaldikte. 

   +
   Toerental verlagen
  • Nu kan de GVK-plaat gezaagd worden. Houd bij het zagen een gelijkmatige en niet te hoge snelheid aan.

   +
   GVK-plaat zagen
  1. Onze toepassingsvoorbeelden en werkresultaten zijn de documentatie van de door ons uitgevoerde stappen. Het zijn individuele voorbeelden en bieden geen garantie of zekerheid dat de gebruiker dezelfde resultaten behaalt. De resultaten hangen van de ervaring en de bekwaamheid van de gebruiker en van de gebruikte materialen af Toepassingsvoorbeelden vervangen de Festool-bedieningshandleiding niet. De aansprakelijkheid voor materiële en juridische correctheid van de informatie, aanwijzingen, toepassingen, met name voor de juistheid, correctheid, vrijheid van intellectuele eigendomsrechten van derden, volledigheid en/of bruikbaarheid is uitgesloten. Schadeclaims van de gebruiker, ongeacht de rechtsgrond, zijn uitgesloten. Deze uitsluitingen van aansprakelijkheid gelden niet bij opzet, grove nalatigheid of in gevallen van dwingende wettelijke aansprakelijkheid.

   Wij stellen ons niet aansprakelijk voor gevolgschade.