Toepassingsvoorbeeld afdrukken

Wanden en droogbouw schuren met de PLANEX langnek-schuurmachine
 

Schuren met de langnek-schuurmachine
Muren, plafonds of droogbouw schuren kan vermoeiend zijn. Om daarbij een perfect oppervlak te realiseren, is niet altijd zo eenvoudig. Hoe u moeiteloos een perfect resultaat kunt behalen en welke gereedschappen en accessoires daarvoor nodig zijn, laat het volgende toepassingsvoorbeeld zien.

  Beschrijving

  Het schuren van wanden, plafonds en droogbouw vormt vaak een uitdaging voor de uitvoerende persoon. In de eerste plaats vanwege de hoge krachtsinspanning die het realiseren van een consistente kwaliteit bemoeilijkt en verder vanwege de talloze verschillende plamuursoorten die in de markt verkrijgbaar zijn. Daarom laten we u in dit toepassingsvoorbeeld zie hoe u moeiteloos met onze PLANEX langnek-schuurmachine een perfect oppervlak kunt realiseren zonder veel kracht op te hoeven brengen.
   

  Materiaallijst

  • Wanden, plafonds of droogbouw

  Machines/accessoires

  In dit toepassingsvoorbeeld worden de volgende machines en accessoires aanbevolen:

  Voorbereiden/instellen

  • Als u wilt beginnen om uw wanden, plafonds of de droogbouw te schuren, let u op voldoende bewegingsvrijheid. Als de werksituatie het vereist, dekt u de vloer af en draagt u gehoor- en/of oogbescherming tijdens het werk.

   +
   Voorbereidingen treffen
  • Verbind de PLANEX met uw mobiele stofzuiger (plug it-kabel en slang). Let erop dat de juiste slangdiameter op de mobiele stofzuiger is ingesteld (in dit geval D36) en verzeker u ervan dat de AC-functie is geactiveerd. Gebruik geen Selfclean filterzak, maar de transparante wegwerpstofzak ENS-CT 36 AC/5. Gebruik nu de passende schuurkorrel voor uw ondergrond.

   +
   PLANEX met mobiele stofzuiger verbinden

  Werkwijze

  • Zorg ervoor dat er genoeg bewegingsvrijheid is om probleemloos met de langnek-schuurmachine en stofzuiger te werken.

   +
   Voor bewegingsvrijheid zorgen
  • Selecteer het passende schuurmateriaal voor uw ondergrond (hoe zachter de plamuur, des te hoger de te kiezen korrel van het schuurpapier). U kunt tussen Granat en Granat Net kiezen.

   +
   Passend schuurmateriaal aanbrengen
  • Stel - afhankelijk of de wand of het plafond geschuurd moet worden - de aanzuiging op het wand- of plafondsymbool of stel de gewenste aanzuigcapaciteit traploos in op de regelaar op de schuurkop.

   +
   Aanzuigcapaciteit traploos instellen
  • Als het voor de werkomstandigheid nodig is, schakelt u de LED-lamp op de schuurkop uit of in. De schakelaar bevindt zich boven de aan-/uit-schakelaar. Verder kunt u het LED-licht via onze Festool Work-app handmatig regelen (Auto-Start deactiveren, dimfunctie, etc.).

   +
   LED-licht indien gewenst inschakelen
  • Stel de aan-/uit-schakelaar op de mobiele stofzuiger op AUTO, AC op ON en de slangdiameter op 36 in. Als de PLANEX nu wordt ingeschakeld, gaat de stofzuiger automatisch aan.

   +
   Instellingen op de stofzuiger uitvoeren
  • Begin met het schuren. Leid de PLANEX in op- en neerbewegingen over het te bewerken vlak, werk indien nodig kruislings. Beweeg indien mogelijk van de lichtbron weg, bijv. van bouwstralers of ramen.

   +
   Met schuren beginnen
  • Door de aanzuiging kan het plafondvlak moeiteloos worden geschuurd. Door de LED-lichtring worden oneffenheden op het oppervlak al tijdens het schuren zichtbaar – tijdrovend extra werk is niet meer nodig. Dankzij de excenteraandrijving is ook zachte plamuur moeiteloos schuurbaar.
   Wij wensen u succesvol schuren en perfecte resultaten.

   +
   Met de LED-lichtring worden oneffenheden op het oppervlak zichtbaar
  1. Onze toepassingsvoorbeelden en werkresultaten zijn de documentatie van de door ons uitgevoerde stappen. Het zijn individuele voorbeelden en bieden geen garantie of zekerheid dat de gebruiker dezelfde resultaten behaalt. De resultaten hangen van de ervaring en de bekwaamheid van de gebruiker en van de gebruikte materialen af Toepassingsvoorbeelden vervangen de Festool-bedieningshandleiding niet. De aansprakelijkheid voor materiële en juridische correctheid van de informatie, aanwijzingen, toepassingen, met name voor de juistheid, correctheid, vrijheid van intellectuele eigendomsrechten van derden, volledigheid en/of bruikbaarheid is uitgesloten. Schadeclaims van de gebruiker, ongeacht de rechtsgrond, zijn uitgesloten. Deze uitsluitingen van aansprakelijkheid gelden niet bij opzet, grove nalatigheid of in gevallen van dwingende wettelijke aansprakelijkheid.

   Wij stellen ons niet aansprakelijk voor gevolgschade.