Toepassingsvoorbeeld afdrukken

Plinten in verstek zagen met de trek-/afkortzaag

Of het nu gaat om een nauwkeurige 45° zaagsnede of een hoek van elke andere grootte, met de trek-/afkortzaag PRECISIO kan een profiellijst gemakkelijk in verstek worden gezaagd. In dit toepassingsvoorbeeld wordt de omgang met de zaag beschreven en getoond hoe exacte hoekzaagsneden kunnen worden gemaakt.
Plinten in verstek zagen

  Beschrijving

  Bij het in verstek zagen van profiellijsten, schilderijlijsten of plinten wordt de trek-/afkortzaag PRECISIO gebruikt. Hier wordt door een exacte 45° zaagsnede gegarandeerd dat het verstek na het zagen precies past. Door 2 hoekaanslagen te gebruiken, kan nauwkeurig en snel worden gewerkt. Dankzij de willekeurig instelbare hoekaanslag kunnen alle soorten profiellijsten met deze cirkelzaag worden gezaagd.

  Machines/accessoires

  In dit toepassingsvoorbeeld worden de volgende machines en accessoires aanbevolen:

  Voorbereiden/instellen

  • Stel de zaag als volgt in:

   De toerentalstand moet bij houten lijsten op positie 6 staan.

   +
   De zaag instellen
  • Bevestig beide hoekaanslagen aan de zaag en stel deze op de 45° stand in. Controleer met behulp van de precisiehoek of de beide aanslagen elkaar tot een hoek van 90° aanvullen. Als dit niet het geval is, maakt u de beide borgschroeven van de hoekaanslagen los en stelt u de hoek van 90° in. Vervolgens draait u de beide borgschroeven weer vast. Daarna kunnen perfecte hoekzaagsneden worden gemaakt.

   +
   Bevestig beide hoekaanslagen aan de zaag

  Werkwijze

  • Als u een profiellijst in verstek wilt zagen, gaat u als volgt te werk:

   Leg de profiellijst tegen de eerste hoekaanslag aan, schakel de zaag in en trek de ondertafeltrekzaag naar voren.

   +
   Profiellijst in verstek zagen
  • Teken nu de gewenste lengte op de profiellijst af en leg deze tegen de hoekaanslag aan de andere kant aan om met de zaag precies langs het streepje te zagen.

   Deze bewerking herhaalt u met alle benodigde lijsten.

   +
   Met de zaag precies langs het streepje zagen
  1. Onze toepassingsvoorbeelden en werkresultaten zijn de documentatie van de door ons uitgevoerde stappen. Het zijn individuele voorbeelden en bieden geen garantie of zekerheid dat de gebruiker dezelfde resultaten behaalt. De resultaten hangen van de ervaring en de bekwaamheid van de gebruiker en van de gebruikte materialen af Toepassingsvoorbeelden vervangen de Festool-bedieningshandleiding niet. De aansprakelijkheid voor materiële en juridische correctheid van de informatie, aanwijzingen, toepassingen, met name voor de juistheid, correctheid, vrijheid van intellectuele eigendomsrechten van derden, volledigheid en/of bruikbaarheid is uitgesloten. Schadeclaims van de gebruiker, ongeacht de rechtsgrond, zijn uitgesloten. Deze uitsluitingen van aansprakelijkheid gelden niet bij opzet, grove nalatigheid of in gevallen van dwingende wettelijke aansprakelijkheid.

   Wij stellen ons niet aansprakelijk voor gevolgschade.