Toepassingsvoorbeeld afdrukken

Zagen van hoge plinten

Voor het in verstek zagen van plinten of schuine voetlijsten is de zwaaihaak een goede keuze. Hiermee kunnen plinten en voetlijsten tot 120 mm hoog en onder elke hoek in verstek worden gezaagd – en dat zonder enige berekening.
Plinten zagen

  Beschrijving

  Om hoge plinten of lamberia zuiver en passend op de wandhoeken en hoeken te kunnen aanpassen, is een eenvoudig en nauwkeurig systeem voor het overbrengen van de hoekdeellijnen nodig. Met de KAPEX in combinatie met de zwaaihaak kunnen plinten eenvoudig in verstek worden gezaagd. Het zagen van plinten is ook heel eenvoudig. Dankzij de speciale afkortstand kunnen ook plinten tot 120 mm hoog worden gezaagd.

  Machines/accessoires

  In dit toepassingsvoorbeeld worden de volgende machines en accessoires aanbevolen:

  Alternatieve machines

  Als alternatief worden de volgende machines en accessoires aanbevolen:

  Voorbereiden/instellen

  • Indien plinten met een hoogte van meer dan 88 mm moeten worden bewerkt, kan de speciale afkortstand op de KAPEX worden ingeschakeld. Hiertoe wordt de zaagkop iets naar voren getrokken, de hendel linksachter naar beneden gedrukt en de zaagkop naar achteren toe vergrendeld. Deze instelling maakt het mogelijk om plinten tot een hoogte van 120 mm staand bij de aanslag te zagen.

   +
   Speciale afkortstand

  Handelwijze

  • De zwaaihaak wordt uit de positie in de KAPEX genomen.

   +
   zwaaihaak
  • Vervolgens kunnen de binnen- en buitenhoek in elke willekeurige hoek worden afgenomen. De hoekdeellijn wordt automatisch gegenereerd.

   +
   Hoek afnemen
  • De gewenste hoek kan nu zonder berekeningen met behulp van de laser op de afkortzaag worden overgebracht.

   +
   Hoek op afkortzaag overbrengen
  • De plint kan nu met de werkstukklem worden vastgeklemd en afgezaagd.

   +
   Werkstukklem
  • Voor het tegenstuk brengt u de hoek met behulp van de laserlijn op de andere zijde over.

   +
   Hoek op de andere zijde overbrengen
  • De plint kan nu met de werkstukklem worden vastgeklemd en afgezaagd.

   +
   Werkstukklem
  1. Onze toepassingsvoorbeelden en werkresultaten zijn de documentatie van de door ons uitgevoerde stappen. Het zijn individuele voorbeelden en bieden geen garantie of zekerheid dat de gebruiker dezelfde resultaten behaalt. De resultaten hangen van de ervaring en de bekwaamheid van de gebruiker en van de gebruikte materialen af Toepassingsvoorbeelden vervangen de Festool-bedieningshandleiding niet. De aansprakelijkheid voor materiële en juridische correctheid van de informatie, aanwijzingen, toepassingen, met name voor de juistheid, correctheid, vrijheid van intellectuele eigendomsrechten van derden, volledigheid en/of bruikbaarheid is uitgesloten. Schadeclaims van de gebruiker, ongeacht de rechtsgrond, zijn uitgesloten. Deze uitsluitingen van aansprakelijkheid gelden niet bij opzet, grove nalatigheid of in gevallen van dwingende wettelijke aansprakelijkheid.

   Wij stellen ons niet aansprakelijk voor gevolgschade.