EC-TEC

EC-TEC

Het aandrijfconcept van Festool

EC-TEC = meer vermogen + intelligentie + levensduur

Een sprinter beschikt over een unieke veerkracht, een marathonloper over een verbazingwekkend uithoudingsvermogen en een kogelstoter over enorme krachtreserves. Wat ze allen gemeen hebben, is een perfecte voorbereiding op hun discipline.

Precies volgens dit principe werkt het speciaal door Festool ontwikkelde aandrijfconcept EC-TEC. Concreet betekent dit:

 

Extreem bestendig

Het aandrijfconcept EC-TEC staat voor een buitengewone krachtontplooiing bij een uiterst gering energieverbruik. Bovendien werkt de EC-TEC-motor slijtvrij zonder koolborstels en is daarmee onderhoudsvrij en extreem robuust.
EC-TEC-bestendig
EC-TEC: robuust

Uiterst robuust

EC-TEC werkt met voortdurende bewaking van alle belangrijke parameters zoals temperatuur en toerental. Als het gereedschap een kritische waarde nadert, reduceert EC-TEC automatisch de stroomtoevoer en het vermogen voor de bescherming ervan.

Intelligente aandrijfregeling

In een zeer kleine ruimte bewegen 12 magnetische polen in combinatie met de geïntegreerde sensoren de rotor. Ze geven steeds informatie over de actuele stand van de rotor en vormen hierdoor een garantie voor een gelijkmatige rondloop van de motor en een precieze toerentalregeling. 
EC-TEC-aandrijfregeling
Festool EC-TEC-motorontwerp

Individueel motorontwerp

EC-TEC staat voor de hoogste efficiëntie, productiviteit, levensduur en betrouwbaarheid.  In lijn met deze filosofie past Festool EC-TEC daarom alleen daar toe, waar het de klant ook werkelijk iets oplevert. Bijvoorbeeld in de accuschroefboormachines van de T- en C-serie (zonder CXS), de serie QUADRILL en QUADRIVE, als aandrijving van de pendeldecoupeerzagen CARVEX PS 420 en bij de accuboorhamer BHC 18.

Optimaal energiegebruik

EC-TEC zorgt niet alleen voor de hoogste vermogens, maar denkt ook mee. Door speciale vermogenselektronica die altijd voor precies zoveel energie zorgt als de desbetreffende werkwijze vereist, die tegelijk energie bespaart en daardoor aanmerkelijk meer vermogen uit één accu-lading haalt. 
EC-TEC-energiegebruik