Slim bouwen - flexibel wonen

Innovatief bouwen in combinatie met efficiëntie. Een bezoek aan Haas Fertigbau in Oostenrijk.

Snelle, voordelige opbouw en tegelijkertijd comfortabel: Modulewoningen zijn een nieuwe trend in de prefabbouw. Voor de fabrikanten van de vier prefabwanden ontstaan er in de praktijk geheel nieuwe uitdagingen. Innovatieve oplossingen zijn gewild, efficiënt werken is absoluut noodzakelijk. Dit laat een bezoek aan Haas Fertigbau in Oostenrijk zien.
Eigenlijk staat het Oostenrijkse Steiermark (Stiermarken) rond de mooie stad Graz bekend om zijn gezelligheid te midden van idyllische landschappen. Daarom noemen de inwoners het ook graag "Grüne Mark". Maar van bossen en weiden en Stiermarkse rust is op deze januarimorgen niet veel te zien - het sneeuwt al sinds de vroege ochtenduren. Chaos heerst op straat. Maar dat lijkt de bedrijvigheid bij Haas Fertigbau in Großwilfersdorf totaal niet te verstoren. Enkele wandelementen worden net met een vorkheftruck op een vrachtwagen geladen. Bij de ingang van het bedrijfsterrein staat een kant-en-klare modulewoning. Daar ontmoeten we Markus Schweinzer. Hij is een technicus die bij Haas verantwoordelijk is voor het nog zeer jonge modulewoningconcept.

Slim bouwen, flexibel wonen

"Het idee van het slimme modulebouwconcept FlexHome is in samenwerking met de Technische Universiteit van Graz ontstaan", legt Schweinzer uit als we naar de productielijn lopen. "Onze klanten geven de voorkeur aan flexibele woonoplossingen omdat ze niet gebonden willen zijn aan één plek. De modulewoning FlexHome kan onder andere worden gebruikt als woonruimte, kantoor, weekendhuis, stacaravan of dokterspraktijk. Dit geeft onze klanten zeer veel flexibiliteit."

Schroeven met een koppel van 98 newtonmeter

In de productiehal worden we ontvangen door iemand met een welbekend elektrisch gereedschap: Een medewerker boort met de Festool QUADRILLL DR 20 gaten voor de schroefverbindingen voor de wandelementen. Afhankelijk van de grootte wegen de afzonderlijke elementen tussen de 200 en 1500 kilogram. Deze hoeft daarbij geen rekening te houden met de weerstand van de houten platen: De kabelaangedreven krachtpatser boort met een koppel tot 98 newtonmeter aan één stuk door nauwkeurige gaten in het hout. Bij deze klus zijn vertragingen ook niet gewenst, de volgende wandelementen staan immers al klaar voor montage. Voor de hoekschroefverbindingen wordt de DR 20 in combinatie met het hoekopzetstuk gebruikt. In totaal worden bij elke woning vier prefabwanden gemonteerd. "Wij gebruiken voor onze FlexHome-modulewoningen overwegend hout uit de regio", laat Schweinzer ons weten.

“Bij ons draait het om nauwkeurigheid en snelheid. De werkprocessen zijn qua timing perfect op elkaar afgestemd."

Monteur - Fertigbau Haas

De Festool-machines in actie
De Festool Quadrill DR 20 in actie
De Festool Quadrill PDC 18/4 in actie
De prefabwoningen van de firma Haas uit Oostenrijk

Nauwkeurigheid en snelheid zijn onze kracht

Het doet bijna denken aan een pitstop als het productieteam van 20 tot 25 personen aan de verschillende modules werkt. Van hectiek is daarbij geen sprake, de teamleden van de productielijn zijn goed op elkaar ingespeeld. “Bij ons draait het om nauwkeurigheid en snelheid. De werkprocessen zijn qua timing perfect op elkaar afgestemd zodat er geen stilstandtijden ontstaan“, laat een van de monteurs ons weten. "De mobiliteit tijdens de productie speelt bij ons een belangrijke rol zodat we ons tijdens de montage vrij kunnen bewegen binnen de productielijn. Kabels vormen hier vaak een struikelgevaar of beperken de bewegingsvrijheid. Daarom gebruiken wij in de eerste plaats accu-aangedreven apparaten zoals de decoupeerzaag PSC 420 of de schroefboormachine PDC."

De finishing touch

Als de basisconstructie is gemonteerd, is het interieur van de modules aan de beurt. De grondlaag wordt meteen gemengd met de schroefboormachine QUADRILL DR 20 en het bevestigbare mengopzetstuk. In een volgende stap wordt het oppervlak perfect gladgeschuurd met de langnek-schuurmachine PLANEX LHS 225 en vervolgens gepleisterd. "Daarbij komt het op het juiste schuurmateriaal met de juiste korrel aan. Een fijne korrel is bij zachtere materialen ideaal om een goede oppervlakfinish te verkrijgen. Bij te grove schuurmaterialen kunnen krassen op het oppervlak ontstaan. Dat zou leiden tot dure nabehandelingen. Daarom zorgen we er altijd voor dat de oppervlakvoorbereiding zo perfect mogelijk is", legt de verantwoordelijke medewerker ons uit.

Een woning aan de haak

Aan het einde van de productielijn wordt net een module op een vrachtwagen geladen. Een krachttoer, niet alleen voor de kraan. De manoeuvre vereist ook een volledige fysieke inzet en een koel hoofd van het gehele team. Elke handgreep moet nu feilloos worden uitgevoerd omdat zelfs kleine beschadigingen aan de buitenmuur later grote gevolgen kunnen hebben als het huis aan de weersinvloeden wordt blootgesteld. Ook tijdens het transport moet je voorzichtig te werk gaan omdat de vrachtwagen en het 16 ton zware huis met 3,50 meter buitengewoon breed zijn. "Voor de volledige productie van een modulewoning in de fabriek hebben we momenteel vier weken tijd nodig. Maar we doen er alles aan om de processen te optimaliseren zodat we nog sneller kunnen produceren. De vraag is groot", laat Markus Schweinzer ons weten als we samen de productiehallen verlaten. Wij weten het zeker: FlexHome is een innovatief woonconcept met toekomst.